Ποιοί Είμαστε


Σταύρος Ιορδανίδης - Radio Rainbow

Όλα ξεκίνησαν όταν 15 ετών άκουγα ραδιόφωνο ασταμάτητα και φυσικά άκουγα ερασιτέχνες. Τότε δεν υπήρχε "ελεύθερη ραδιοφωνία" παρά μόνο κρατικά κανάλια και ερασιτέχνες. Μουσική, τραγούδια, αφιερώσεις, συνομιλίες στον αέρα... Εκεί στις συνομιλίες στον αέρα αγαπήσαμε τα ηλεκτρονικά για έναν μόνο και μόνο λόγο : για την επικοινωνία μας!  Πως θα γίνουμε καλύτεροι, πως θ' ακουστούμε πιο μακριά, πως θα περάσουμε καλύτερο ήχο στον αέρα... Αλλά και πως θα το φτιάξουμε, πως θα το συντονίσουμε, πως θα σηκώσουμε την κεραία... 

Άλλωστε και σήμερα χάρη της ηλεκτρονικής δεν επικοινωνούμε ακόμα περισσότερο και καλύτερα μεταξύ μας? 


Πτυχιούχος ηλεκτρονικός αλλά ασχολήθηκε με τα ηλεκτρονικά μόνο και μόνο για να φτιάχνει πομπούς για εκπομπές στο ραδιόφωνο.

 Σπούδασε επίσης λογιστικά και μάρκετινγκ.

Επίσης, ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία (την άλλη του μεγάλη αγάπη) από το 1986 και για αρκετά χρόνια, με πρώτη δημοσιογραφική συνεργασία στην ελληνική έκδοση του μηνιαίου περιοδικού "Popular Electronics" ενός από τα καλύτερα περιοδικά Ηλεκτρονικής στον κόσμο.

Σπούδασε ηλεκτρονικά, εξέδωσε το διμηνιαίο μαθητικό περιοδικό  "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ" (είχαν αρχίσει τα πειράματα...) που έχαιρε πανελλήνιας διάκρισης και αναγνωσιμότητας.

Οι πρώτες ραδιοφωνικές εκπομπές ξεκίνησαν σε ηλικία μόλις 15 ετών, όταν έβγαλε στον "αέρα" ένα φοβερό μηχάνημα : πομπό 3 Watt... και το ταξίδι στα ερτζιανά κύματα είχε μόλις ξεκινήσει!

Εργάστηκε περισσότερο από 35 χρόνια σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες (πολιτικές και αθλητικές), περιοδικά της Αθήνας ως δημοσιογράφος, λογιστής και κυρίως ως διαφημιστής. 

Επίσης για δέκα χρόνια διατήρησε διαφημιστικό - εκδοτικό γραφείο στην Αθήνα.

Συνεργάστηκε επίσης με εφημερίδες και ραδιόφωνα της Κρήτης.

Το ραδιόφωνο ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη του μεγάλη αγάπη. 

Καλή σας ακρόαση!...

Το Ελληνικό Ερασιτεχνικό Ραδιόφωνο!