«Το δέντρο του Οιδίποδα» (Video)

2016-11-06

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ομάδα Θεάτρου Ιδέα ανεβάζει την παράσταση «Το δέντρο του Οιδίποδα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, και θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00. 

Οι επτά συνολικά ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης, ως μουσικός επί σκηνής, σκαρφαλώνουν στο δέντρο του Οιδίποδα, τοποθετώντας την αφετηρία του έργου στην εποχή του Κάδμου, με την ίδρυση της Θήβας και την αρχή του Ανθρώπου. Από κλαδί σε κλαδί λοιπόν, ταξιδεύουν μέσα και πέρα από τον μύθο της καταραμένης γενιάς των Λαβδακιδών, σε μία μυσταγωγία που αναζητά τις βαθιές χοϊκές αιμάτινες ρίζες. Τις ρίζες του δικού μας λαού. 

Ένας εξαμελής χορός σε μία αρχέγονη μοναξιά, σε μία ουτοπία, σκαρώνει μια αφηγηματική τελετή προσκαλώντας όλους τους ήρωες να περιπλανηθούν μαζί με το τραγικό τους φορτίο, άλλοτε σε ερήμους, άλλοτε στα ερείπια του Οίκου τους, άλλοτε σε κάποιο ρημαγμένο τσίρκο, κι άλλοτε σ' αυτή την ίδια τη θεατρική αίθουσα. Πρόκειται για ένα θεατρικό ταξίδι στις απαρχές της ελληνικής μυθολογίας και των προσώπων που στιγμάτισαν τόσο την αρχαία Ελλάδα, όσο και την πορεία των μεταγενέστερων, δημιουργώντας ιστορία από το μηδέν, μέσα από φανταστικές ιστορίες με Θεούς και τέρατα, που μόνο η ελληνική φύση θα μπορούσε να εφεύρει. 

Θέατρο ΑΛΦΑ - Ιδέα 

Πατησίων 37, Πολυτεχνείο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 5238742, 5221444