Σημαντική πτώση στα έσοδα της NOVA από την Super League

2017-04-30

Ο «ιός» που πλήττει τη Super League επηρέασε και τη Forthnet (Nova). Τα πενιχρά εμπορικά έσοδα από το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επηρέασαν και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 που ανακοίνωσε η Forthnet, η οποία και χρηματοδοτεί τη Super League μεταδίδοντας ως το 2019 κατ' αποκλειστικότητα τους αγώνες.

Η ματαίωση του ντέρμπι των «αιωνίων», οι συνεχείς αναβολές των playoffs και οι δυσφημιστικές δηλώσεις από τους παράγοντες των ομάδων είχαν σημαντικές απώλειες. Παρ' όλα αυτά, η Forthnet κατέθεσε εγκαίρως συγκεκριμένες γραπτές προτάσεις για την αναβάθμιση της εμπορικότητας του ελληνικού πρωταθλήματος. Μεταξύ αυτών η άμεση μείωση ομάδων και ανάδειξη πρωταθλητή από playoffs από την περίοδο 2016/2017, ο αυστηρότερος οικονομικός έλεγχος στις ΠΑΕ, φρένο στις δυσφημιστικές δηλώσεις των ομάδων για το πρωτάθλημα και τη διαιτησία. Αντί λοιπόν να ληφθούν δραστικές αποφάσεις το καλοκαίρι του 2016 πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα, που τόσο ανάγκη είχε το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο συνεταιρισμός των ΠΑΕ προτίμησε να φτάσει ο Μάρτιος του 2017 για να πάρει μια πλειοψηφική και όχι ομόφωνη απόφαση, που απομένει να αποδειχτεί αν τελικά θα υλοποιηθεί από την επόμενη σεζόν.

Επιπλέον, η Super League αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της κι αλλού. Συγκεκριμένα, ορισμένα μέλη του συνεταιρισμού χτύπησαν την πόρτα του ΟΤΕ, έχοντας μάλιστα υψηλές προσδοκίες, αλλά εισέπραξαν ένα ευγενικό «όχι».

Η μειωμένη εμπορικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου έχει καταγραφεί επίσημα και σε έρευνα που πραγματοποίησαν η Deloitte και η PwC για τη διοργανώτρια αρχή, την οποία παρουσίασαν τον Νοέμβριο του 2016. Αν δεν αλλάξουν οι αντιλήψεις, η κατάσταση θα συνεχιστεί.

typologies.gr