Παρουσιάστηκε το επετειακό γραμματόσημο για τα 50 χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

2016-11-24

Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, του δημάρχου της Αγ. Παρασκευής και άλλων προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, εκδήλωση για την παρουσίαση του επετειακού γραμματοσήμου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (συνεργασία ΕΛΤΑ και ΕΡΤ) για τα 50 χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Ο υπουργός Νίκος Παππάς, σε σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στο νέο περιβάλλον και σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται αξιόπιστα δίκτυα, με ποιοτικές τεχνολογικές υποδομές, όπως η ΕΡΤ και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, «για να περάσει η Ελλάδα στη νέα εποχή». 

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, εξέφρασε τη συγκίνησή του για το όραμα των παλιότερων που έφεραν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι τις μέρες μας, μέσα από 50 ένδοξα έτη, και υπογράμμισε το πόσο δύσκολο είναι να πας μπροστά το όραμά τους. Επίσης, τόνισε ότι αν δύο δημόσιοι φορείς, όπως η ΕΡΤ και τα ΕΛΤΑ, θελήσουν, μπορούν να κάνουν θαύματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και εξέφρασε την ευχή να γίνουν παράδειγμα και για άλλους φορείς του Δημοσίου, υπηρετώντας το κοινό καλό.

Αναφορά στη μακρά πορεία και προσφορά της ΕΡΤ στην ενημέρωση και τον πολιτισμό της Ελλάδας, έκανε η πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυρακάκη. Σημείωσε ότι το συλλεκτικό αυτό γραμματόσημο, το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά σήμερα από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, φέρει την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό και ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο επιμελήθηκαν τα ΕΛΤΑ, με υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ, πλαισιωμένο με γνωστές και αγαπημένες μουσικές, όπως το θρυλικό ηχητικό σποτ της «Αθλητικής Κυριακής» το οποίο έχει συνθέσει ο Χρήστος Λεοντής. Τέλος, οι διοικήσεις των δύο φορέων αντήλλαξαν δώρα, ενώ μοιράστηκαν αναμνηστικά της εκδήλωσης και στο κοινό.