Οριστικό τέλος για τα Windows 7 και 8.1

2016-11-04

Το δρόμο της... απόσυρσης παίρνουν από σήμερα δύο από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς η Microsoft ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά τις πωλήσεις των Windows 7 και Windows 8.1 και σε κατασκευαστές ηλεκτρονικών (OriginalEquipment Manufacturers-OEMs).

Ήδη, εδώ και δύο χρόνια η Microsoft έχει αποσύρει τα Windows 7 από τη λιανική αγορά, ωστόσο η ανακοίνωση ότι τα δύο προγράμματα πλέον δεν θα πωλούνται ούτε και σε κατασκευαστές σηματοδοτεί το οριστικό τέλος των δύο αυτών λειτουργικών.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει την υποστήριξη των Windows 7 ως τον Ιανουάριο του 2020 και των Windows 8.1 ως τον Ιανουάριο του 2023. Υπενθυμίζεται ότι τα Windows 7 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2009 και τα Windows 8.1 το καλοκαίρι του 2013.

Ειδικά τα Windows 7 είχαν θεωρηθεί ως μια από τις πλέον επιτυχημένες και σταθερές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Microsoft και εκτιμάται ότι ως σήμερα εκτιμάται ότι λειτουργούν σε περισσότερες από 630 εκατομμύρια μηχανές.