Οι δραστηριότητες της Yahoo που δεν θα αποκτήσει η Verizon γίνονται… Altaba

2017-01-11

Όπως όλα δείχνουν η εξαγορά της Yahoo από την Verizon προχωρά κανονικά, ενώ οι δραστηριότητες που δεν θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία θα παραμείνουν ενεργές αλλά με τη νέα ονομασία Altaba.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Yahoo μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη μεταβίβαση των βασικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στη Verizon, όσες δραστηριότητες απομείνουν θα λειτουργούν κάτω από την ονομασία Altaba. Παράλληλα, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα παραιτηθούν έξι διευθυντικά στελέχη (συμπεριλαμβανομένης και της διευθύνουσας συμβούλου Marissa Mayer) ενώ θα παραμείνουν μόνο οι υπόλοιποι πέντε.

Σύμφωνα με το Reuters διευθύνων σύμβουλος της Altaba θα είναι ο Eric Brandt. Η ονομασία Altaba προέρχεται από τις λέξεις alternative και Alibaba, ενώ η προσωρινή ονομασία που είχε δοθεί ήταν Remain Co.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Verizon με τη συμφωνία ύψους 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα αποκτήσει τη μηχανή αναζήτησης της Yahoo, την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo Mail και το portal Yahoo. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θα διατηρήσουν τις σημερινές τους ονομασίες. Να υπενθυμίσουμε ότι η Verizon έχει ήδη αποκτήσει την AOL.

Οι δραστηριότητες που δεν θα συμπεριληφθούν στη συμφωνία (και πλέον μετονομάζονται σε Altaba) αφορούν κυρίως το επενδυτικό τμήμα της Yahoo. Αυτό θα παραμείνει στην ιδιοκτησία των σημερινών μετόχων της εταιρείας. Στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το 36% των μετοχών της Yahoo Ιαπωνίας και το 16% των μετοχών της Alibaba. Αυτό το εταιρικό σχήμα δεν θα διαθέτει ούτε εργαζόμενους, ούτε προϊόντα.

pestaola.gr