Ηχητική βιβλιοθήκη με αφηγήσεις ονείρων

2017-06-20

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην Πόλη» που εγκαινιάζεται φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών, το ντουέτο Κριστόφ Κα Ρολ πραγματοποιεί τη δράση «Στη σκιά των ήχων / Ηχητική βιβλιοθήκη με αφηγήσεις ονείρων», στην πλαζ Βοτσαλάκια στον Πειραιά, από τις 20 έως τις 23 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα.

Από το 2007, ​η​ Καρόλ Ριεσέκ και ο Ζι - Κριστόφ Καμπ συλλέγουν αφηγήσεις ονείρων και δημιουργούν μια ηχητική βιβλιοθήκη. Μετά το Παρίσι, την Μπαρτσελονέτ και τη Σετ στη Γαλλία, το Τορίνο, το Ζάγκρεμπ, το Κάιρο και άλλες πόλεις, το ντουέτο Κριστόφ Κα Ρολ καταφθάνει στον Πειραιά, για να ηχογραφήσει αφηγήσεις ονείρων των κατοίκων, αναζητώντας και έναν «μηχανισμό μετάφρασης» για τις αφηγήσεις των ονείρων, που να επιτρέπει να ξεχωρίσει το ηχητικό μέρος από τη σημασιολογία τους.

Πίσω από κάθε σημείο με ακουστικά, θα υπάρχει ένα μικρό ηχείο, το οποίο θα δημιουργεί ένα τρίτο σημείο - έμμεσης - ακρόασης, «θολώνοντας» την κυρίως αφήγηση.

Πληροφορίες

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη του Πειραιά»: στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, www.dithepi.gr.

naftemporiki.gr