Η Samsung θέλει να πουλήσει στη Lenovo το τμήμα υπολογιστών

2016-11-25

Η κορεατική Samsung φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την κινεζική Lenovo για την πώληση του τμήματος προσωπικών υπολογιστών, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα στην Κορέα.

Αυτή τη στιγμή η Lenovo είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής προσωπικών υπολογιστών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εάν η διαπραγμάτευση ευοδωθεί και τελικά η εξαγορά πραγματοποιηθεί θα είναι η δεύτερη μεγάλη πώληση τμήματος των δραστηριοτήτων της Samsung, μετά και την παραχώρηση του τμήματος εκτυπωτών στην HP τον περασμένο Σεπτέμβριο έναντι του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους της Samsung σε κορεατικά μέσα ενημέρωσης οι τομείς εκτυπωτών και προσωπικών υπολογιστών θα πρέπει να θεωρούνται ένας ενιαίος τομέας δραστηριότητας. Άρα, με αυτή λογική, η πώληση του τμήματος υπολογιστών έρχεται σαν φυσική συνέχεια της πώλησης του τμήματος εκτυπωτών.

Γενικότερα, η Samsung δείχνει να «ξεφορτώνεται» δραστηριότητες οι οποίες δεν κατέχουν κεντρικό ρόλο στους σχεδιασμούς της εταιρείας και που επιπλέον δεν φέρνουν σημαντικά έσοδα. Αντίθετα, δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να αποκτήσει λιγότερο παραδοσιακές δραστηριότητες όπως είναι η πρόσφατη εξαγορά της Viv (δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης) και η εξαγορά της Harman (προϊόντα αυτοκίνησης).

Σύμφωνα με το ZDNet οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές εξελίσσονται τους τελευταίους μήνες αλλά δεν είναι ξεκάθαρο πότε και αν η συμφωνία θα ολοκληρωθεί. Το τίμημα υπολογίζεται στα κορεατικά δημοσιεύματα ότι θα κινηθεί περί τα 850 εκατομμύρια δολάρια.