Η Ρυθμιστική Αρχή της Λετονίας (NEMC) επιτρέπει τις δοκιμαστικές εκπομπές ψηφιακού ραδιοφώνου

2016-11-25

Το Εθνικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικών Μέσων (National Council for Electronic Media - NEMC) ενέκρινε τροποποιήσεις και προβαίνει στην αδειοδότηση της Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης της Λετονίας (Latvian Radio/LVRTC) προκειμένου να προβεί σε δοκιμαστικές εκπομπές DAB+, διάρκειας ενός έτους.

Τα προγράμματα της Ραδιοφωνίας της Λετονίας (Latvian Radio) άρχισαν να μεταδίδονται με σύστημα εκπομπής DAB+ από την 17η Νοεμβρίου 2016 και οι δοκιμές θα διαρκέσουν έως την 16η Νοεμβρίου 2017.

Η Ανεξάρτητη Αρχή της χώρας θα εξετάσει τα οφέλη από τις δοκιμαστικές εκπομπές ψηφιακού ραδιοφώνου για τους πολίτες της χώρας και τη βιομηχανία του ραδιοφώνου της χώρας.

Παράλληλα θα εξεταστούν και τα εμπορικά οφέλη από αυτήν την κίνηση, με δεδομένο ότι η υιοθέτηση του ψηφιακού ραδιοφώνου έχει ήδη προχωρήσει αρκετά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Μάλιστα, το κόστος για την οικονομία της χώρας και την Κυβέρνηση ως προς τις δοκιμαστικές εκπομπές δεν αναμένεται να είναι μεγάλο.

Είναι απορίας άξιο, πως η χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στην Ευρώπη ως προς το ψηφιακό ραδιόφωνο, δίχως δοκιμαστικές και καλά συντονισμένες εκπομπές, έστω από τη δημόσια ραδιοφωνία μας (ΕΡΤ) και χωρίς την ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου;

Υπογραμμίζουμε ότι η Λετονία είναι μία μικρή χώρα, με το γνωστό ΑΕΠ και τα γνωστά οικονομικά μεγέθη.
Αλήθεια, γιατί ένα τέτοιο εγχείρημα δεν προχωρά και στην Ελλάδα μας;

radiotvlink.gr