ΕΣΡ : Υπάρχει διάθεση για κοινή λύση, σε εξέλιξη η συνεδρίαση

2016-11-10

Μετά την υπαναχώρηση που έκανε ο Νίκος Παππάς, όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα καθορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, η ΝΔ βάζει -με τη σειρά της- νερό στο... κρασί και ως εκ τούτου πιθανότατα θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ.«Αυτό θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταργήσει τον νόμο Παππά, δηλαδή να αποσύρει τον αριθμό "4" από τις τηλεοπτικές άδειες», αναφέρει η αντιπολίτευση.
«Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παππάς αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε λύση».
Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι «μία δέσμευση του προέδρου της Βουλής θα είναι εξίσου δεσμευτική και για την κυβέρνηση» οπότε εκτός απροόπτου θα ανάψει σήμερα το πράσινο φως για την περίπτωση του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κουτρομάνου.

Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15.00 το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Σημειώνεται ότι πηγές του προέδρου της Βουλής σημείωναν νωρίτερα, ότι η σημερινή θα είναι η τελευταία Διάσκεψη με αντικείμενο τη συγκρότηση ΕΣΡ και δεν θα επαναληφθεί η προσπάθεια αν αποδειχθεί και σήμερα άκαρπη.
Στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Βούτσης είπε πως η πρόταση για την προεδρία του ΕΣΡ ακούει στο όνομα «Κουτρομάνος». Για τη θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε ο Ροδόλφος Μορώνης.