Ενδιαφέρον της Amazon για πακέτο αθλητικών μεταδόσεων

2016-11-23

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται σε συνομιλίες με το NBA και το NFL για την απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων μπάσκετ και αμερικάνικου ποδοσφαίρου. 

Η Amazon εξετάζει μια φιλόδοξη κίνηση στην αγορά των αθλητικών μεταδόσεων, μεταδίδει η WSJ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης εφημερίδας, ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου βρίσκεται σε συνομιλίες με το NBA και το NFL για την απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων μπάσκετ και αμερικάνικου ποδοσφαίρου.

Οι πηγές της WSJ ανέφεραν πως η Amazon έχει πραγματοποιήσει επαφές και με ποδοσφαιρικές λίγκες, ενώ ενδιαφέρεται και για το αμερικάνικο πρωτάθλημα μπέιζμπολ

Με ορισμένες από τις λίγκες, συμπεριλαμβανομένου και του NBA, η Amazon έχει προτείνει την ιδέα της δημιουργίας ενός αποκλειστικού αθλητικού πακέτου που θα είναι διαθέσιμο μόνο στο πρόγραμμα Amazon Prime, σημείωσαν οι πηγές.

Στελέχη της Amazon έχουν προσεγγίσει παραδοσιακά τηλεοπτικά δίκτυα για δικαιώματα αγώνων που δεν χρησιμοποιούν.

Όπως αναφέρει η WSJ, έχουν ρωτήσει την Univision Communications αν ενδιαφέρεται να προσφέρει πακέτο με αγώνες μεξικάνικου πρωταθλήματος που δεν μεταδίδει. Έχουν επίσης προσεγγίσει το ESPN της Walt Disney και την One World Sports, για παιχνίδια που μένουν εκτός μεταδόσεων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.